Blog

Svjetska potvrda za koncept integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji - IQM Destination

Feel IQM, usluge savjetovanja u turizmu, primljen je 17.rujna 2020. godine u svjetsko elitno društvo najboljih praksi, kao pridružena članica UNWTO-a. Velika je to čast kojom je potvrđena kvaliteta poslovanja Feel IQM i koncepta IQM Destination koji se danas provodi na Lošinju, Gradu Hvaru, Vodicama, destinaciji Lika, Karlovcu, Požeško-slavonskoj županiji. Projekt će se uskoro širiti i u druge hrvatske destinacije.

Koncept IQM Destination osmislile su Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli, koje provode integralno upravljanje kvalitetom za sve segmente turizma (sve prijavljene smještajne kapacitete, atrakcije, tur. agencije, ugostiteljske objekte, lokalne proizvođače, i sl.) analize, postavljaju koncepte integralnog upravljanja, edukacije te zajedno sa kolegom Perom Matićem održavaju edukativne programe, mjeri se online reputacija, mjeri se napredak i implementacija marketinških aktivnosti, umrežavanje, poticanje na izvrsnost, postavljanje standarda u kojim se postavljaju ciljevi snažne sinergije poljoprivrede i turizma, održivog razvoja i odgovornog turizma.

Hrvatska ima ukupno 13 priduženih članica UNWTO-a, a svojim članstvom Feel IQM dobiva priliku prezentirati svoja iskustva kao najbolje primjere prakse na kongresima UNWTO-a, sudjelovanje na interaktivnoj platformi: AMConnected, sudjelovanje u radnim skupinama (RG), pristup UNWTO e-knjižnici sa preko 1100 publikacija UNWTO-a.

U Svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) smatra se da je privatni sektor temeljni partner u ispunjavanju općeg cilja za promicanje i provedbu održivog razvoja turizma. Danas Odjel pridruženih članova (AMD) okuplja preko 550 članova iz gotovo 160 zemalja - uključujući tvrtke, obrazovne i istraživačke institucije, odredišta, nevladine organizacije, medijske tvrtke-. Pridruženim članicama nudi se jedinstveni prostor za dijalog i razmjenu informacije i najbolje prakse, istovremeno pružajući izravan pristup događajima UNWTO-a I stručnost. Pridruženo članstvo za Feel IQM prihvaćeno je na 112. izvršnom odboru UNWTO 17.rujna 2020. godine https://www.unwto.org/news/unwto- executive-council-backs-strong-united-plan-for-global-tourism Projekt IQM destination dobio je preporuku od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta.

Ponosni smo što smo kao destinacija Zlatna Slavonija dio ovog sjajnog tima i što u destinaciji Zlatna Slavonija radimo na upravljanju kvalitetom u destinaciji podižući tako kvalitetu lokalnih proizvoda, turističkih objekata i usluga te vještine i znanje ljudi koji rade u turizmu.