11
Subota, 21:00 Ožujak 2017.
Koncert
prije 3 godine (11. ožujak 2017. – 02. ožujak 2017.)

Požeški Riffovi pt. 8

Tom Klub • Tom Klub Požega , Alojzija Stepinca 1

Požeški Riffovi su manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u našoj zajednici, uz zabavu, opuštanje i druženje. Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima sudjeluju u razvijanju požeške rock scene čiji se počeci spominju još u 60-ima, a čiji odjek živi još i danas.

Nastupaju:
VRANE
AMEN
NUCLEAR ALTAR
MARRIED BODY

ULAZ BESPLATAN

Požeški Riffovi su manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u našoj zajednici, uz zabavu, opuštanje i druženje. Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima sudjeluju u razvijanju požeške rock scene čiji se počeci spominju još u 60-ima, a čiji odjek živi još i danas. Budući da se koncert održava u sklopu Dana Grada Požege, odlična je prilika da se tom prigodom prezentiraju i vrijednosti požeških rock glazbenika, svima i to besplatno jer se ulaznica za koncert ne naplaćuje. Na Požeškim Riffovima do sada su nastupali sljedeći požeški sastavi: C4, Javni red, Loš Primjer, We Come One, Slijepi Putnici, Beznadni Slučaj, Vrane, Rusalka, Aldumaš, Koza Nostra, Izvanredno Stanje, Amen, Pink'd, Noone, Dark Ages, Plan 9 iz svemira, Defiant, Nonsense, Apollo 13, Masakrist, Mother's Milk, Matter Of Time, No Name, Scarecrow, Genetic Plant, Gogs, Alo Požega, Grešnici i Tempest. Ovom prilikom pozivamo bendove da nam se jave za nastupe na sljedećim riffovima.

MARRIED BODY 
Požega, grad iz kojeg dolazi Married Body, oduvijek je bila jako rock i punkersko uporište ali nitko nije mogao očekivati da se u zlatnoj požeškoj dolini može izroditi i ovako opak i unikatan band kakav je bio Married Body. Band je nastao 1989. godine. Tadašnji članovi Jura – glas, Đuro – gitara, Pavka – bubanj i Renato – bas bili su uigrana i svirački nabrušena ekipa koja najbolje funkcionira na live nastupima gdje su potpuno izgarali na stageu i bez zadrške rušili sve pred sobom. Izrazito jak i kompaktan zvuk, divlja, neukrotiva gitara, moćna ritam sekcija i na kraju dobre pjesme činili su njihov neobuzdani noise–rock, u to vrijeme, zasigurno barem jednako vrijednim onome sastava poput Killdozer, Rapeman, Scratch Acid, s kojima su ih neki usporedili. Životne okolnosti promijenile su ponešto koncepciju a i sastav banda, no nisu promijenile žestinu i neukrotivost zvuka i dalje iznimno novog i svježeg na ovim prostorima. Married Body danas čine: Dražen Heraković "Đuro"-gitara,vocal Renato Pok "Fudo"- bass gitara Dario Pavković "Pavka" - bubanj Hrvoje Mikolčević "Mika"- gitara

AMEN
Band Amen je nastao krajem 80-ih godina. Osnovali su ga Miro i Dejan. Od početka je to bio deathrash koji se vremenom mijenjao i modernizirao. U bendu su se u tom periodu nekoliko puta mijenjale postave članova. Band je aktivno svirao do 1998. gdje je snimio par demo albuma i odradio dosta live nastupa s poznatim i manje poznatim bendovima. Onda slijedi pauza do 2008. godine kada se dogodio re-union Amena u postavi Miro - vokal i gitara, Dejan - gitara, Dacho - bass i MikaJr. - bubanj. Od tada je Amen snimio nekoliko albuma; 2011 - Repent, 2013 - Alpha & Omega i zadnji od prošle godine, 2016 - Ad Benedictum. Amen i dalje nastavlja u deathrash metal stilu. AMEN!

NUCLEAR ALTAR
Nuclear Altar je Požeški dark hardcore metal punk bend nastao 2011. godine. U prvoj postavi je snimio "Blessed Ruins", album koji je izdan kao kazeta s HellBack. U toj postavi je svirao na zatvaranju Evergreena, Bajkerijadu u Požegi i posljednji Dirty Old Fest u Velikoj. Sa nešto izmijenjenom postavom malo mijenja i zvuk, predstavljajući ga i u Zagrebu kao podrška na re-union nastupu benda Totalni Promašaj. Nakon zastoja, nastavlja u sadašnjoj, opet nešto izmijenjenoj postavi, koju trenutno čine članovi bendova Fight Back, Dislike, Nonsense, HellBack, Senseless, Bad Justice, Soter, Gruuthaagy, etc… Jak utjecaj starog hc/punk zvuka poput Discharge, ranog extreme metala poput Hellhammer i slično, te devedesete Požeški metal punk underground, to je ono što predstavlja Nuclear Altar.

VRANE
Vrane su hard & heavy rock bend koji postoji nešto više od dvadeset godina. Nastupali su na nebrojenim moto susretima, rock festivalima, koncertima dobrobitne i humanitarne namjene, te klubovima po cijeloj Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Austriji. Do sada su izdali šest albuma: Road Rock Mania, Moje ime je Rock ´n´Roll, The Greatest Hits (koji uključuje i do tada neobjavljene singlove), La Fiesta Bajkerijada, Ravni krugovi, te 2016. godine Lay Down Arms. Uz te materijale napravljeni su i brojni profi i amaterski video spotovi. Osim niza hitova sa svojih šest albuma bend je poznat po vrhunskim izvedbama obrada (Metallica, Ozzy, Motorhead, Cult...) što njihove nastupe čini veoma atraktivnim i zanimljivim. Kvalitetu benda potvrđuje i činjenica da su jedan od rijetkih bendova s ovih prostora koji je nastupao na proslavi 100 godina Harley Davidsona u Austriji. U bendu su Marko Pavičić na vokalu, Željko Mekić Delić na gitari, Gojko Novak na gitari, Mislav Gojo na basu, te Leonardo Marković na bubnjevima. Vrane su oduvijek bile on-the-road-rock band koji praši na otvorenom, uz riku motora i dim iz auspuha a u klupskim prostorima budite spremni na uragan zvuka koji će vas usisati, žestoko protresti, prožvakati i na kraju dobro isprašiti.

KOORDINATOR i ORGANIZATOR PROGRAMA: Udruga KAMP
POKROVITELJ: Turistička zajednica Grada Požege
POKROVITELJ: Ministarstvo Kulture RH
SPONZORI: Ožujsko Pivo

Organizator
Lokacija
Podijelite ovo događanje