Novosti

Potpore u turizmu Grada Požege

Grad Požega raspisao je javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2018. godinu s ciljem ulaganja u razvoj i unapređenje turizma na području Grada. Potpora podrazumijeva nepovratna financijska sredstva odobrena iz Proračuna Grada Požege za 2018. godinu koja su se dodjeljivala za:

- povećanje i unapređenje smještajnih kapaciteta
- ostvarenje boljih turističkih rezultata
- promociju turističkih potencijala Grada Požege
- unapređenje i proširenje turističke ponude.

Potpora iznosi 2.000,00 kn po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice, 3.000,00 kn za kvalitetu smještaja s tri zvjezdice, 4.000,00 kn za kvalitetu smještaja s četiri zvjezdice i 5.000,00 za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica. Korisnici potpora mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu, zatim udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike turizma, te druge fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost na području Grada Požege i koje ispunjavaju uvjete utvrđene odlukom i posebnim propisima odnosno pravilima o potporama male vrijednosti.

 

Temeljem javnog poziva Povjerenstvo za potpore u turizmu je zaprimilo zahtjeve do 20. prosinca 2018. godine za slijedeće subjekte: tvrtka Svježe Delicije za ugostiteljski objekt Sobe Gavran, OPG Ivan Majetić za ugostiteljski objekt Ruralna kuća za odmor Goodlife, tvrtka ZLATNI LUG d.o.o.  za kuću za odmor Zlatni lug, Maji Janković Pažin za Studio Apartmane Nunanina i Obrtu za ugostiteljstvo „Vanja“ za Prenoćište ZimmerFrei.

Temeljem valjanih zahtjeva Povjerenstvo je odobrilo ukupan iznos od 145.000 kn za novootvorene smještajne objekte u 2018. godini.

Odluke o iznosu odobrenih sredstava su objavljene u Službenim novinama Grada Požege broj

20/2018 i 21/2018