Novosti

Otvoren Božićni sajam u Požegi

Novouređeni Trg sv. Terezije Avilske ove je godine središnje mjesto okupljanja tijekom Došašća. Započelo je subotnjim paljenjem adventskih svijeća, a sljedećih dana tamo nas očekuje Božićni sajam s tridesetak izlagača, koji su ponudili svoje ukrase, rukotvorine, vino, med i druge slasne proizvode. Svakog dana do Badnjaka prijepodne će se održavati kreativne božićne radionice, na kojima će se izrađivati različiti aranžmani i božićni ukrasi te nastupi vrtićke djece. Sajam je otvoren točno u podne, nastupom malih polaznika Glazbene radionice „Nota“, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović.

Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak izrazila je zadovoljstvo što je ovogodišnji Advent u Požegi, koji traje od 26. studenog sve do Nove godine, zaživio na novom trgu.

Sutra u 17 sati na Božićnom sajmu dijelit će se „Betlehemsko svjetlo mira“, u organizaciji Odreda izviđača Požega, a sudjelovat će i nekoliko stotina učenika požeških škola, kreirajući viralnu čestitku grada Požege. Na Badnjak, u subotu 24. prosinca, od 10,30 sati Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i Udruženje obrtnika Požega organiziraju tradicionalni „Požeški badnji ručak“, a građane očekuje i Badnja vožnja kočijom od 10 do 12 sati.