Novosti

Vincelovo 2016.

Ovogodišnja manifestacija okupila je rekordan broj izlagača pa je tako svoje specijalitete pripremalo preko 220 sudionika, odnosno 21 udruženje obrtnika i to iz 15 županija. Uz bogatu gastro ponudu nije nedostajalo ni dobre kapljice po kojoj su Požežani daleko poznati.

Ovogodišnja manifestacija okupila je rekordan broj izlagača pa je tako svoje specijalitete pripremalo preko 220 sudionika, odnosno 21 udruženje obrtnika i to iz 15 županija. Uz bogatu gastro ponudu nije nedostajalo ni dobre kapljice po kojoj su Požežani daleko poznati.

- Ciljevi projekta “Zeleno-plavo” upravo i jesu povezati zeleno i plavo, odnosno kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, promovirati vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga, povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda u turizmu te doprinijeti povećanju potrošnje proizvoda hrvatskog ribarstva kao i podizanju svijesti domaćih potrošača o ovim proizvodima i visokovrijednim namirnicama, promocija hrvatskih autohtonih proizvoda na domaćem turističkom tržištu. „Zeleno-plavo“ iznimno je značajno za naš kraj jer se na ovoj manifestaciji već danas razgovara o suradnji za nadolazeću turističku sezonu, čime se i ostvaruju ciljevi projekta - rekao je Ante Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije.
Prigodnim riječima okupljenima se obratio i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

- Želim vam svima dobrodošlicu na naš trg i da se ovdje u pravom smislu sljubi zeleno i plavo. Aktivnost je velika oko ovih izložbenih mjesta pa pozivam i naše drage sugrađanke i sugrađane da dođu i kušaju specijalitete vrijednih obrtnika koji su donijeli dio “slanoga” u našu ravnicu. Želim vam svima ugodan boravak u Požegi i puno dobrih poslovnih rezultata u ovoj godini, s vjerom u lakše poslovanje i da se do godine ponovo sretnemo na ovom trgu s još većim zadovoljstvom – poručio je gradonačelnik Neferović.

Uz domaćine, manifestaciji je prisustvovao i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske Obrtničke komore, dok je program otvorio izaslanik predsjednice RH i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Tradicionalno je zapaljena vincelovska vatra i podrezan trs, a posjetitelji su dobili i poduku od Tomislava Vidovića, vinogradara i predsjednika Udruge Stjepan Koydl. Uz bogatu ponudu slavonskih i jadranskih specijaliteta svoju je ponudu prezentirao i „Muzej u loncu" još jednim atraktivnim uličnim natkuhavanjem u kojem su sudjelovali i gosti obrtnici pripremajući stare slavonske specijalitete. Za zabavni program pobrinuo se Tamburaški sastav Zlatna dolina i Boris Ćiro Gašparac.

Manifestacija je održana u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požege te Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, a pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore, Požeško-slavonske županije i Grada Požege, a cilj joj je unaprijediti i promovirati komplementarne mogućnosti turističke ponude obalnog i kontinentalnog područja Hrvatske. Pokrovitelji manifestacije su Hrvatske obrtničke komora, Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

Manifestacija je prethodio Obrtnički forum u Gradskoj vijećnici kojemu je domaćin bio gradonačelnik Vedran Neferović. Sastanku je prisustvovao i izaslanik predsjednice RH i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore te brojni drugi, a razgovaralo se o značaju i mogućnostima poslovnog i interesnog povezivanja, novim znanjima i povećanju konkurentnosti te budućim planovima i projektima.