Novosti

Predstavljen "Biciklistički vodič"

U sklopu manifestacije "Požega zdravi grad" u petak 26. svibnja 2017. u Gradskoj knjižnici i čitaonici je predstavljen "BICIKLISTIČKI VODIČ Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem" autora Lidije Vračar Mišćin i Roberta Rige.

Lidija i Robert, autori ovog vodiča od 2004. uređuju i internetski portal pedala.hr i sudjeluju u izradi biciklističkih ruta na području Hrvatske.

"Ovaj će vas biciklistički vodič prvi put upoznati s mogućnostima vožnje biciklom po označenim i neoznačenim rutama turističkih regija Središnje Hrvatske te Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Danas sve popularniji turistički prostori Panonske Hrvatske prava su zbirka brojnih očuvanih prirodnih, tradicijski vrijednih i zanimljivih te zabavnih biciklističkih odredišta u čak 13 županije, Vodič daje kvalitetan uvid u mogućnosti vožnje po 40 biciklističkih ruta koje će zagolicati vaš interes i maštu za biciklističkim odredištem po vašoj mjeri.

Pipremili smo za svakog ponešto. Vodič pozdravlja biciklističke pridošlice, a nudi i zahtjevinije rute za isusnije bicikliste. Stoga smo osmislili većinom krućne, jednodnevne ili poludnevne te višedneven ili ture biciklom vikendom kako bi biciklist imali priliku osjetiti čari Panonske Hrvatske i na dulje vrijeme" - kažu autori u predgovoru vodiča.

Lidija se priključila i 4. Biciklijadi u organizaciji TZ Grada Požege i BBK Požega koja je održana u subotu 27. svibnja 2017. od Požege do Turnića.