Novosti

Press konferencija u Gradskoj kući- Brda & doline za Dan Grada Požege

Bliži nam se 12. ožujka, Dan Grada Požege i Grgurevo, a što sve naše sugrađane očekuje ove godine predstavili su danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požege.

Brda i doline čine Požegu jedinstvenom, time se treba ponositi i to treba promovirati, ali i iskomercijalizirati. Moramo početi prodavati našu ponudu, surađivati s brojnim privatnim obrtnicima i udrugama, sa svima koji žele sudjelovati da ta turistička ponuda konačno počne doprinositi našem gradu u financijskom smislu. Dan Grada Požege je top događaj, moramo ga dobro prezentirati ostatku Hrvatske i privući što veći broj posjetitelja.

Program obilježavanja Dana Grada počinje već sutra, 1. ožujka koncertom Ane Ticl i Miroslava Majića, a nastavlja se plesnim vikendom kojega donosi ovogodišnji 17. po redu Požeški Plesokaz koji traje od 2. do 4. ožujka. 48. Dani Glazbene škole Požega traju od 5. do 11. ožujka, a svaka večer donosi novi koncert vrhunskih domaćih i gostujućih glazbenika. Dana 9. ožujka održat će se svečana prisega Gradske straže Požega, a u 18 sati Gradska knjižnica i čitaonica Požega u povodu Dana žena ugostit će popularnog pisca i kolumnistu Brunu Šimlešu.
 
Subota 10. ožujka, bit će u znaku povijesnih postrojbi koje nam i ove godine dolaze iz cijele Hrvatske, ali i šire.
 
Događaj na koji želimo staviti naglasak svakako je proslava Dana Grada koju ćemo obilježiti 10. ožujka u subotu pod nazivom BIKE and HIKE Grgurevo na kojem se već nazire ono o čemu smo pričali početkom godine, a to je novi turistički brend Grada koji ćemo također ponosno predstaviti u mjesecu ožujku i nastaviti stvaranje novog vizuala grada kroz sljedeće manifestacije.
 
Bike and Hike Grgurevo zajednički je projekt Grada Požege i Turističke zajednice te agencije Luks Bike Adventure. Program započinje u šetališnoj zoni Grgurevskim sajmom koji nam i ove godine prezentira stare zanate i rukotvorine. Na sajmu će nam se predstaviti udruge i obrti te poljoprivredna gospodarstva koja promoviraju domaće ručno rađene unikatne suvenire, proizvode od meda, bučina ulja, vina, likere, sokove i čajeve te heklani nakit i šokačke slavonske odjevne predmete. Povijesne postrojbe prošetat će mimohodom kroz glavne ulice grada od starog autobusnog kolodvora preko Trga 123. brigade pa sve do Trga sv. Terezije na kojem će se predstaviti posjetiteljima i gdje će gradonačelnik izvršiti svečanu smotru povijesnih postrojbi.
 
Nakon druženja s povijesnim postrojbama u gradu i na Grgurevskom sajmu pozivamo vas na druženje i zabavu na Požešku goru gdje smo samo za vas pripremili tri vinogradarske kuće gdje ćemo vas ugostiti i gdje ćete imati prilike kušati neke domaće specijalitete. Na vama je da se prošećete do naših odredišta na Požeškoj gori blizu kapelice sv. Vida, nabavite svoju grgurevsku čašu po cijeni od 25 kuna i krenete u obilazak.