08
Nedjelja, 09:00 Ožujak 2020.
Susreti
prije 10 mjeseci (08. ožujak 2020. – 08. ožujak 2020.)

3. Obiteljski izlet

HPD Gojzerica već treću godinu za redom obilježava Dan Grada Požege na tradicionalno planinarski način – okupljanje na parkiralištu iza Gradske kuće u 9:00 sati uz planinarski doručak (kruh s mašću i pekmezom i čajem) nakon kojeg slijedi obilazak naše Požeške gore, a po povratku s planinarenja slijede igre za djecu na otvorenom te druženje.

Kako na Obiteljskom izletu očekujemo obitelji, mlade i stare, one u boljoj formi i one koji će tek biti u boljoj formi, osmislili smo dvije staze. Jedna je, prava, planinarska. Od Gradske kuće se kreće preko Sokolovca, Vrhovačkog grada i Šicane nazad do Trga Sv. Trojstva. Predviđeno je trajanje hoda od oko 4 sata.

Druga staza, ona obiteljska, koja je možda primjerenija manjim nožicama također polazi od Gradske kuće, zatim kroz grad do Starića (Starog Grada), Grginog dola, kapele Svetog Vida, polja lavande i na kraju do Trga Svetog Trojstva. Trajanje hoda bi bilo oko dva sata.

Za djecu školske i predškolske dobi su po povratku osmišljene zabavne igre na svježem zraku (uz pomoć čokoladica). Za sudjelovanje u igrama je nužan pristanak roditelja kojeg će roditelji moći dati neposredno prije samih igara.

Sudionike izleta će na trasama voditi i pratiti licencirani planinarski vodiči kao i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Ovim izletom bismo htjeli potaknuti ljude svih dobnih skupina na jedan zdraviji, aktivniji način provođenja slobodnog vremena. Planinarenje je prije svega užitak jer već sam pogled na prekrasnu prirodu koja nas okružuje (Požega je na stvarno posebnom mjestu – na malom prostoru imamo tako mnogo prirodnih različitosti) djeluje pozitivno na osobu. Još kada to vrijeme provedete u dobrom društvu i čineći nešto dobro za svoje zdravlje – može li uopće biti bolje?!?

Lokacija
Podijelite ovo događanje