12
Subota, 21:00 Ožujak 2016.
Koncert
prije 4 godine (12. ožujak 2016. – 19. veljača 2016.)

Požeški Riffovi pt. 7

Tom Klub • Tom Klub Požega , Alojzija Stepinca 1

Požeški Riffovi su manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u našoj zajednici, uz zabavu, opuštanje i druženje.

12. 03. 2016. • 21:00 • ulaz besplatan
TOM KLUB POŽEGA

Bendovi:
GOGS
ALO POŽEGA
FIGHT BACK
TEMPEST

Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima sudjeluju u razvijanju požeške rock scene čiji se počeci spominju još u 60-ima, a čiji odjek živi još i danas. Budući da se koncert održava u sklopu Dana Grada Požege, odlična je prilika da se tom prigodom prezentiraju i vrijednosti požeških rock glazbenika, svima i to besplatno jer se ulaznica za koncert ne naplaćuje.

Na Požeškim Riffovima do sada su nastupali sljedeći požeški sastavi: C4, Javni red, Loš Primjer, We Come One, Slijepi Putnici, Beznadni Slučaj, Vrane, Rusalka, Aldumaš, Koza Nostra, Izvanredno Stanje, Amen, Pink'd, Noone, Dark Ages, Plan 9 iz svemira, Defiant, Nonsense, Apollo 13, Masakrist, Mother's Milk, Matter Of Time, No Name, Scarecrow i Genetic Plant. Ovom prilikom pozivamo bendove da nam se jave za nastupe na sljedećim riffovima.

Kratak pregled ovogodišnjih bendova:

GOGS

Glazbena skupina Gogs nastala je još u paleolitiku, starijem kamenom dobu. Ime benda preuzeli su od njihovih prijatelja koji su danas poznati po crtanom filmu "Gogsi". Dok su Gogsi snimali crtiće, požeški Gogsi su svirali, svirali i svirali. Danas, u suvremeno doba bend je konačno spreman da se po prvi put pojavi na pozornici. "Živjela glazba!" moto je ovog funky kamenog benda, koji su baš kao i Gogsi, nepredvidljivi i kamenog zvuka. Ukratko rečeno, Gogsi su zaista drugačija priča koju svakako ali i konačno treba vidjeti uživo jer se radi o ljudima koji se u svom repertoaru ne stide svirati obrade kvalitetnih bendova (Toto, Jamiroquai, Santana, Michael Jackson, Santana...). Članovi benda su Igor i Ivan Kovačević, Ivo Soldo aka Tito, Želja Romić i Robert Begić.
(audio i video snimke benda ne postoje jer u paleolitiku nije bilo niti struje niti opreme)

ALO POŽEGA

Bend je nastao u svibnju 2015., a ime su uzeli po istoimenoj kultnoj pjesmi Ramba Amadeusa. Prvotno su krenuli kao acoustic bend, a s vremenom su "otkrili struju". Sviraju obrade rock klasika, s naglaskom na ex-yu rock. U planu su i autorske pjesme. Bend će nastupiti u novoj postavi koju čine Tomislav Čerti (bubanj), Jura Kordovan (bas), Filip Kordovan (gitara), Kristijan Kostić (gitara) i Renato Adžić (vokal).
FB: https://www.facebook.com/alopozegabend/
VIDEO: https://www.facebook.com/alopozegabend/videos/1455127944812462/

FIGHT BACK

Fight Back je nastao kasnih 90tih iz poznatog požeškog crustmetalpank bazena bendova. Želja je bila svirati anarhopanktreš s muško/ženskim vokalima. Nakon snimljena 2 dema bend se što zbog zauzetosti članova drugim bendovima, što zbog drugih obaveza raspada. Nakon odličnog reunion koncerta krajem 2015. godine u Zagrebu, bend odlučuje nastaviti svirati i dalje ako bude interesa, dakle nepretenciozno i opušteno. Ovo će im biti drugi koncert nakon reuniona, a prvi bez originalnog vokala luiđeg Degza. Diy till death. Postava: Nani – glas, Neno – kante, Mata – 4žice, Geksi – gitara i glas.
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=LXTfWsIoJW4

TEMPEST

Tempest je Požeški stoner/sludge bend koji je počeo s radom prošle godine u prvom mjesecu. Krenuvši u relativno nepoznatu glazbu, s željom za sviranjem, uskoro su svi zavoljeli stoner i sludge glazbu te nastavili kopat prostranstvima interneta kako bi našli još takve glazbe. Odradivši 10 koncerata u Požegi, Đakovu i Orahovici 2015. godine skupili su veliko iskustvo, izniman osjećaj i neprocjenjiva sjećanja te je ljubav prema toj vrsti glazbe i dalje rasla. Iznimna energija, lelujavost, agresivnost su uglavnom izrazi koji prate njihove live nastupe stoga vas pozivamo da pogledate ovaj mlad i perspektivan bend koji je uživo sve bolji i bolji.
FB: https://www.facebook.com/TempestCro
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=5F8wmbCxQNg

KOORDINATOR PROGRAMA: Udruga KAMP
POKROVITELJ: Turistička zajednica Grada Požege
POKROVITELJ: Ministarstvo Kulture RH
SPONZORI: Ožujsko Pivo

Organizator
Lokacija
Podijelite ovo događanje