20
Petak, 18:30 Svibanj 2016.
Predstava
prije 4 godine

Predavanje „Mia Čorak Slavenska – sto godina kasnije“ i predstavljanje Plesnog odsjeka Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu

U Galeriji Ciraki Gradskog kazališta Požega u petak 20. svibnja 2016. s početkom u 18,30  sati održat će se jednosatno predavanje o liku i djelu slavne hrvatske balerine Mie Čorak Slavenski koja je ostavila dubok trag u plesnoj umjetnosti kako na našim prostorima tako i u inozemstvu.

Predavanje je ostvareno u organizaciji Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar i suorganizaciji Gradskog kazališta Požega.
 

Nakon predavanja pogledajte predstavljanje Plesnog odsjeka Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu s početkom u 20 sati.


2016. - Godina Slavenske je cjelogodišnji projekt Umjetničke akademije u Osijeku u okviru kojeg će izv.prof.art. Maja Đurinović održati predavanje „Mia Čorak Slavenska – sto godina kasnije“ i u Požegi. Zajednička je želja „vratiti“ najveću hrvatsku balerinu i plesačicu u memoriju zajednice, kako stručne tako i u one šire još uvijek skeptične prema plesnoj umjetnosti, i nesigurne spram vrednovanja plesnih umjetnika u kontekstu nacionalne kulturne baštine.

Lokacija
Podijelite ovo događanje