Priroda

U savršenom skladu prirode i čistog okoliša i uz neposrednu blizinu rijeke Orljave  te Požeške gore sa šetnicama ovdje se svaki gost osjeća ugodno i opuštajuće.

Požega je udaljena od autoceste tridesetak kilometara i baš je ta odrednica čini čistim i zdravim odredištem za život i za vaš odmor. U savršenom skladu prirode i čistog okoliša i neposrednu blizinu rijeke Orljave  te Požeške gore sa šetnicama ovdje se svaki gost osjeća ugodno i opuštajuće. Ukoliko uz to što ste ljubitelj prirode, volite i povijest s bogatom kulturnom baštinom, onda ste na pravom mjestu, jer se u centru grada nalazi prekrasni barokni trg za očuvanim  znamenitostima koja mame svojom ljepotom, te njihov obilazak nikako ne smijete propustiti.

Park pod gradom i šetalište Stari grad

Bogat zelenilom, gradski je park mjesto na kojemu se okupljaju obitelj sa svojom djecom, uvijek ispunjeno veselim smijehom i dječjom vriskom. Igralište se proteže do podnožja Staroga grada, brijega na kojemu je nekada bila stara požeška utvrda. Danas je to park i šetalište, uređeno prema nacrtima Vilima Justa iz 1877. godine. Šetalište je godinama nosilo Strossmayerovo ime, a danas ga Požežani najčešće nazivaju Stari grad ili samo Grad. Na Stari grad može se doći s dvije strane, kroz dječje igralište ili iz Ulice Antuna Kanižlića, dok se s njega pruža pogled na sve ljepote Požege i Zlatne doline.

Sokolovac

Sokolovac je slavna uzvisina koja je dobila ime po fra Luki Ibrišimoviću Sokolu, koji je upravo s njegovih padina potjerao Turke iz Požege. Krenemo li uređenom brdskom stazom od Kalvarije dalje prema zapadu i brdu Sokolovac, prvo ćemo se zaustaviti kod poklonca svete Ane kojega je obnovila Matica hrvatska 1999. godine. Da je brdo Sokolovac bogato povijesnim i sakralnim građevinama, svjedoči i Domovinski križ podignut 1993. godine na mjestu starog drvenog križa kojeg su sredinom 19. stoljeća podigli franjevci. Sa Sokolovca se prostire prekrasan pogled na gotovo cijelu Požešku kotlinu.